От 8 февруари Швейцария въвежда изискване за предоставяне при влизане в страната

...
От 8 февруари Швейцария въвежда изискване за предоставяне при влизане в страната
Коментари Харесай

Швейцария ще изисква отрицателен PCR-тест за влизане в страната

От 8 февруари Швейцария въвежда изискване за даване при влизане в страната на негативен резултат от PCR-тест. Той ще се изисква от всички, без значение от поданството им, транспортното средство и страната, от където идват. PCR-тестът трябва да е изработен до 72 ч. преди влизането в страната, оповестиха от външното ни министерство.

Пътуващите със аероплан към Швейцария няма да бъдат качвани на борда без подобен тест, а влизащите през сухопътната граница могат да бъдат санкционирани с 200 франка и незабавно тествани на място, предизвестяват още от външно министерство.

Освен това всички идващи ще бъдат задължени и да дават формуляр, запълнен онлайн или на книжен притежател. Документът може да бъде изтеглен от сайта . Ако изискваните данни липсват или не дават отговор на истината, пътуващият може да бъде глобен със 100 швейцарски франка.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни телефони: +41 31 351 14 55; +41 31 351 14 56, както и на дежурен телефон в извънработно време: +41 798243822. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР